Permanent make-up

Permanente make-up

U kunt bij ons terecht voor de volgende PMU behandelingen:

 • wenkbrauwen (ombré - schaduw - pixel)
 • eyeliner boven & onder 
 • wimperrand boven & onder  

                  Wenkbrauwen 

Op onze social  media kanalen vindt u meer voorbeelden van de door ons aangebrachte permanent make-up. 

     

       

Eyeliner - Wimperrand opvullen (boven en/of onder) 

       

Prijzen zijn inclusief: 

 • intakegesprek en voor/na foto's
 • voortekenen
 • het pigmenteren
 • nazorg voor thuis
 • één nabehandeling binnen 6 weken                                                          

Doordat PMU in de lederhuid wordt geplaatst zal het pigment nooit helemaal verdwijnen, maar met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen (daglicht), zonnebank en peelings. Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen het vervagen.  


  - Is PMU pijnlijk? 

De behandelingen zijn niet geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Om de gevoeligheid zo beperkt mogelijk te houden, kunt u via uw huisarts verdovende Emla crème vragen en deze voor de behandeling volgens recept aanbrengen. U mag de crème mee nemen naar uw afspraak. 


- Is PMU vergelijkbaar met tatoeëren?

De techniek van tatoeëren en PMU lijken beide erg op elkaar, maar het verschil is dat tatoeëren dieper in de huid in gaat, dan met PMU. Dit heeft als voordeel dat PMU eerder vervaagt en dus ook makkelijker aan te passen is. Daarnaast worden tatoeages uiteindelijk grijs/blauw en PMU dus niet!


- Hoelang duurt een PMU behandeling? 

Een PMU behandeling bestaat altijd uit twee sessies. Bij Diamond Beauty vinden wij belangrijk dat uw wensen goed worden gehoord en begrepen. Daarom wordt er voor de eerste behandeling altijd voldoende tijd ingepland (+/- 2 uur). 

Bij de eerste behandeling zullen we de vorm en pigmentkeuze bespreken en wordt het behandelde gebied voorgetekend, zodat u weet én ziet wat u kunt verwachten.
Daarnaast wordt er bij de eerste afspraak het “informed consent” formulier ingevuld. Deze vragenlijst is nodig om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen. PMU kan namelijk in sommige gevallen van ziektes of in combinatie met een aantal medicijnen, niet worden aangeraden. Vraag uw specialist in geval van twijfel om meer informatie.
De daarop volgende behandeling duurt gemiddeld 60-75 min.


- Hoelang blijft PMU zitten? 

Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar zitten en kunt u ervoor kiezen om een touch-up/nabehandeling te nemen.
Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling aan UVA- UVB stralen (daglicht), zonnebank en peelings. Daarom is het belangrijk om dagelijks een factor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo beschermt u de kleur beter tegen het vervagen.

Wanneer u merkt dat u uw wenkbrauwen weer wilt gaan bijtekenen, is meestal het moment aangebroken om een “touch-up” behandeling te boeken. Dit is gemiddeld na 1 tot 1,5 jaar.
Een touch-up behandeling bestaat uit 1 behandeling en hier gelden uiteraard aangepaste tarieven voor. Let op: Bestaande PMU bijwerken bestaat uit één behandeling en bovenstaande prijzen zijn per behandeling. Als u meer behandelingen nodig heeft, kost dit € 75,- per behandeling. Voor een opfris behandeling moet nog wel voldoende pigment in de huid aanwezig zijn.

Is uw PMU elders geplaatst, dan is een intake vooraf noodzakelijk. Ik kopiëer géén werk van andere, er wordt altijd een persoonlijk plan opgesteld. 


- Waar moet ik rekening mee houden vóór de behandeling?

Om elke PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen, geeft Diamond Beauty de volgende adviezen die dienen als voorzorg instructies voorafgaand aan elke behandelsessie:

 • Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen (vooral letten op A en E), door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.
 • Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en op de dag zelf (weinig tot) geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit kan eventueel voor bloeden tijdens de behandeling zorgen en het kan de mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU moeilijker blijft zitten en sneller grijzig wordt.
 • Neem 24 uur van te voren geen aspirine, Ibuprofen, of Naproxen. Paracetamol mag wel.
 • Neem 24 uur voorafgaand - in overleg met uw arts!! - geen bloed verdunnende medicijnen.
 • Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgen ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. (zout wordt ook gebruikt om verkeerde PMU te verwijderen).
 • Als u uw wenkbrauw haartjes bleekt is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.
 • Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. U moet er rekening mee houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), houd dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en dan de lenzen met steriel water afspoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.

- Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raden wij de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

 • De behandelde huid dient gedurende 7 dagen droog te worden gehouden. Let op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 7 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje “Bepanthen verzorgende crème” op de behandelde huid aan te brengen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en dan na 5 a 7 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat gemaakt en opgemaakt worden.
 • De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich goed herstellen.
 • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
 • Druppel géén wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandeling plaats.
 • Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
 • Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
 • Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

- Is PMU veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het intake formulier moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan.
Diamond Beauty is met haar salon en haar werkwijze op hygiëne en veiligheid, onder het strenge toezicht van de GGD goedgekeurd. Dit kunt u hier controleren. 
Op de pigmenten zijn strenge eisen die aan alle wettelijke normen moeten voldoen. Kijk voor meer informatie op www.veiligpmu.nl Wij letten extra op uw en onze veiligheid en werken te allen tijde hygiënisch, daarom zijn wij ook ingeënt tegen Hepatitis B. 


Voor wie is Permanent Make Up?

Permanent Make Up is een ideale oplossing voor iedereen die:

 • moeite heeft met het aanbrengen van make up
 • altijd een potlood of sjabloon gebruikt
 • geen volle of helemaal geen wenkbrauwen heeft
 • lijdt aan Alopecia (Areata en/of Totals) of Trichtillomanie – TTM
 • geen zin of weinig tijd heeft om zich op te maken met make up
 • allergisch is voor haarverf – PPD – paraphenylenediamine
 • aan een chemokuur gaat beginnen 
 • contactlenzen of bril draagt
 • erg veel traant, waardoor gewone make up niet blijft zitten
 • allergisch is voor make up of de make up-remover
 • veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt

Wanneer u PMU in een andere salon hebt laten zetten, kunnen wij alleen na een intake gesprek beslissen of wij uw PMU kunnen bijwerken.