Permanent make-up

Permanent make-up

Er altijd perfect verzorgd uit zien, zonder enige moeite…

Onbezorgd naar de sauna gaan, intensief sporten, knuffelen met (klein) kinderen, tranende ogen door hooikoorts of allergie. Of gewoon omdat opmaken lastig is geworden door slechter zicht of er geen zin in hebben.

Herkent u dit allemaal? Dan kan Permanente Make Up voor u weleens dé oplossing zijn. Want hoe fijn is het om wakker te worden met een subtiele make up? Door de juiste Permanent Make Up krijgen uw ogen, lippen of wenkbrauwen nét dat beetje extra!

Voor wie is Permanent Make Up?

Permanent Make Up is een ideale oplossing voor iedereen die:

   • moeite heeft met het aanbrengen van make up
   • altijd een potlood of sjabloon gebruikt
   • geen volle of helemaal geen wenkbrauwen heeft
   • lijdt aan Alopecia (Areata en/of Totals) of Trichtillomanie – TTM
   • geen zin of weining tijd heeft om zich op te maken met make up
   • allergisch is voor haarverf – PPD – paraphenylenediamine
   • aan een chemokuur gaat beginnen 
   • contactlenzen of bril draagt
   • erg veel traant, waardoor gewone make up niet blijft zitten
   • allergisch is voor make up of de make up-remover
   • veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt

   De behandeling

   Bij elke behandeling voor Permanent Make Up maken we allereerst kennis met elkaar en volgt er een duidelijk en uitgebreid intakegesprek. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. Daarbij wordt er misschien al voorgetekend en veel met u overlegd om een eerlijk advies te kunnen geven. Wat wilt u bereiken met de Permanent Make Up? Waarom wilt u Permanent Make Up? Welke vorm past het beste bij u? En uiteraard welke kleur? 

   De gehele behandeling, inclusief intake-gesprek en pigmenteren duurt ongeveer 2,5 uur. De intake en de behandeling kan apart ingepland worden, maar kunnen ook in één behandeling worden uitgevoerd.

   In de meeste gevallen is de pigmentatie direct na het zetten een stuk donkerder dan gewenst. In de eerste dagen na de pigmentatie zal het lichter worden. Doordat de opperhuid, ook vol met pigment, het deels zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met wat schilfers. Na deze afstotingsfase ziet de pigmentatie er juist weer wat te licht uit. Daarom moet er een nabehandeling plaatsvinden.

   De Permanent Make Up behandeling omvat altijd 2 behandelingen. Na circa 5-6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Meestal is het resultaat na de tweede behandeling goed en blijft het pigment 1,5-2 jaar aanwezig. Er zitten minimaal 5 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ruim 30 dagen. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening gehouden worden.

   Na de behandeling krijgt u een verzorgende créme mee naar huis en ontvangt u een overzicht van de nazorg-instructies en informatie over risico’s.

    

   Hygiëne en veiligheid

   In Nederland moet een Permanent Make Up specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëne aspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen. Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt.

   In Nederland is zelfs een wetgeving ontwikkeld die eisen stelt aan de veiligheid en hygiëne. Dit moet blijken uit een certificaat/vergunning dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn. Dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren, die ook monsters afnemen van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt. Deze wet is van kracht sinds 2007. De veiligheid van de pigmenten is in Nederland sinds 2004 wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Landelijke Centrum voor Hygiene en Veiligheid en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) houden zich met de controle op het veilig aanbrengen van Permanent Make Up bezig.

   Doordat Permanent Make Up in de lederhuid wordt geplaatst, is deze pigmentatie hierdoor eigenlijk niet permanent. Door o.a. ultraviolet licht en door het natuurlijk vernieuwen van de huid door schuren/wrijving, zal de pigmentatie na 1,5-2 jaar vervagen. Om de Permanent Make Up het mooist te houden adviseren wij om dit zeker elk jaar te laten bijwerken. 

   Indien u nog oude Permanent Make Up op de ogen, wenkbrauwen of lippen heeft, dan is een intakegesprek altijd noodzakelijk. Dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend en dient ervoor onze klanten van het juiste advies te voorzien.

    

   Maak snel je afspraak om nu je permanent make-up te laten aanbrengen!

    

    

    

   De pigmenten van Ecuri zijn volledig verwijderbaar.  

     

    

   De pigmenten van Ecuri Cosmetics zijn een begrip in de schoonheidsbranche.  Ze zijn GGD goedgekeurd en dus volkomen veilig.

   Ecuri-pigmenten zijn gegarandeerd kleurvast. Wenkbrauwbruin wordt dus niet rood of grijs en eyeliner Golden Brown Black wordt niet blauw. 

   Neem alleen genoegen met het beste!

    

         

        

    

    

   Maak je afspraak via 06 - 46 33 04 88 of stuur een email naar: info@diamondbeauty.nl 

    

   Voorlopig kan de permanente make-up alleen op vrijdag of eventueel de zaterdagochtend geboekt worden.